Vi är den skånska delen av Trampkraft - Föreningen för muskeldrivna fordon. Föreningen har som mål att sprida kunskap om alla typer av fordon som drivs med muskelkraft. Är du intresserad är du välkommen till våra träffar som är sista söndagen varje månad klockan 14 utanför stadsbiblioteket i Malmö. Vill du kontakta oss kan du använda e-post adressen som finns under "Om oss".

söndag 25 oktober 2009

Månadsträff oktober -09


RaptoBike och Alleweder utanför biblioteket. Foto Christian Fasth

Det blev en liten men naggande god träff utanför stadsbiblioteket i Malmö. Förutom undertecknad kom även nyblivne RaptoBikeägaren Alex. Vi stod och pratade en stund och Alex provade min Alleweder (se video längst ner) som dagen till ära hade försetts med barnsits. Tyvärr somnade barnet innan avfärd så den jungfruturen får vänta till en annan dag. Efter att ha väntat en stund gav vi oss av mot Svågertorp och det nya IKEA varuhuset


Klassiskt cykelhinder. Foto Christian Fasth

Färden till Svågertorp gick utan större problem. På grund av stora vägarbeten i Hyllieområdet fick vi ta en omväg efter Holma som visades sig sluta vid en vägbom. Efter lite letande hittade vi en annan bom som var lättare att forcera. Vi blev ändå tvungna att kliva av och gå igenom men fram kom vi.


Inte velomobilvänligt. Foto Christian Fasth


Väl framme vid IKEA visade det sig att de omtalade cykelgaragen var två cykelställ med tak. RaptoBiken gick med nöd och näppe in men Allewedern fick stå på utsidan. Hade det regnat ordentligt hade regnvattnet åkt rakt ner i sittbrunnen.
Det gick även att få sin cykel servad av två killar från Sportex men de verkade mest pumpa däcken.


Gratis cykeltaxi. Foto Christian Fasth


På väg till det provisoriska mattältet såg vi två cykeltaxis som körde folk gratis runt området. En provtur avslöjade ett elakt ljud från kedjan som borde åtgärdas. Kanske något för killarna från Sportex?
Väl inne i mattältet insåg vi att det bara fanns kanelbullar eller köttbullar att välja på så vi valde att cykla 100 meter till Ilva och ta en fika på Espresso House. Där satt vi och tjatade en stund innan plikten kallade och vi begav hem till familjerna. Men först blev det en tur till Biltema där Alex köpte cykelbelysning och jag letade backspegel till Allewedern. Jag hade ingen tur så jag har fortfarande ingen bra backspegel. Någon som har ett förslag?
Överlag var det en mycket trevlig tur med mycket folk som såg oss. Vi vinkade glatt och en del bilister tutade och gjorde tummen upp!
Om vädret tillåter blir det en tur sista söndagen i november. Därefter är det ett uppehåll över (h)jul om inte någon är sugen på att cykla av sig julmaten. Väl mött!

Christian Fasth


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar