Vi är den skånska delen av Trampkraft - Föreningen för muskeldrivna fordon. Föreningen har som mål att sprida kunskap om alla typer av fordon som drivs med muskelkraft. Är du intresserad är du välkommen till våra träffar som är sista söndagen varje månad klockan 14 utanför stadsbiblioteket i Malmö. Vill du kontakta oss kan du använda e-post adressen som finns under "Om oss".

söndag 29 mars 2009

Månadsträff mars

HPV Syd är på banan igen!


Zoxy 1 utanför Malmö Stadsbibliotek. Foto Christian Fasth

Efter ett längre uppehåll är vi nu igång med månadsträffarna igen! Det började inte bra för min del eftersom jag jobbade till klockan två och vi hade mycket folk i butiken. Kom i alla fall iväg kvart över och sen tar det bara tre minuter till biblioteket. Tyvärr var det ingen där men jag hade å andra sidan inte räknat med det. Informationen om träffen gick ut samma dag så det är inte konstigt att folk hade annat för sig. Till nästa gång hoppas jag däremot på lite mer liggister!

Efter att ha väntat i 20 minuter på eventuella eftersläntrare styrde jag söderut längs Fersens väg. I höjd med Malmö Opera har kommunen byggt en cykelpumpstation med tillhörande cykelkarta. Passade på att fylla däcken eftersom jag slarvat innan jag åkte.


Cykelpumpstation med cykelkarta. Foto Christian Fasth

Pumpstationen är en del av ett framtidsprojekt som Gatukontoret genomför. Ett annat försök som gjorts är räcken vid rödljus som cyklister kan hålla i istället för att sätta ner foten. Ett sådant fanns en kort period utanför biblioteket men är nu borttaget. Med hårt pumpade däck fortsatte jag söderut samtidigt som en tjej på racercykel tittade förundrat. Mitt mål för dagen var Stadiongatan där Gatukontoret bygger cykelbana. Den främsta anledningen till bygget är den nya fotbollsstadion som nästan är klar. Många som går på matcherna cyklar dit och nu försöker man göra det lättare för dom. Vad jag inte förstår är hur Gatukontoret tänkt i början av sträckan. Cykelbanan liksom växer fram ur trottoaren utan någon synlig påfart. Hur man ska komma på cykelbanan utan att först cykla på trottoaren är för mig en gåta.


Ny cykelbana längs Stadiongatan. Foto Christian Fasth

1 kommentar:

  1. Har någon koll på hur högt tryck kan man få med kommunens pumpstationer?
    Gillar verkligen de här satsningarna som Malmö stad gör :)

    SvaraRadera